درمان مشکلات جنسی, مشکلات جنسی

واریکوسل چیست؟ علل، علائم، تشخیص و درمان

واریکوسل چیست؟ علل، علائم، تشخیص و درمان

واریکوسل چیست؟

در این مطلب به بیان اینکه واریکوسل چیست؟ علل، علائم، تشخیص و درمان آن خواهیم پرداخت.

واریکوسل (Varicocele) وضعیتی است که با بزرگ شدن و پیچ خوردگی ورید یا سیاهرگ‌های داخل کیسه بیضه به وجود می‌آید.

این سیاهرگ ها شبیه رگ های واریسی هستند که در پاها ایجاد می گردند و معمولا در سمت چپ کیسه بیضه پدیدار می‌شود اما گاهی اوقات ممکن است هر دو طرف را درگیر کند.

علل ایجاد واریکوسل

علت دقیق ابتلا به واریکوسل همیشه یکسان نیست و نمی‌توان در خصوص آنها به طور قاطع اظهار نظر کرد اما اغلب به دلیل اختلال در عملکرد دریچه‌های داخل ورید که جریان خون را تنظیم می‌کنند ایجاد می‌شود. این اختلال باعث تجمع خون و بزرگ شدن رگ ها می گردد.

برخی از دلایل بالقوه ابتلا به واریکسول به شرح زیر هستند:

  • نارسایی مزمن وریدی یا دریچه‌های معیوب در وریدها که در این حالت دریچه‌ها نمی‌توانند از بازگشت جریان خون به سمت عقب جلوگیری کنند.
  • استعداد ژنتیکی و ارثی: برخی افراد ممکن است به صورت ارثی مستعد ابتلا به واریکوسل باشند.
  • انسداد رگ‌های وریدی: انسداد وریدهای منتهی به کیسه بیضه می تواند منجر به واریکوسل شود.

مهمترین علائم واریکوسل

شروع ابتلا به بیماری واریکوسل در برخی از موارد همراه با علائم خاصی نیست. اما برخی از علائم که نشانه واریکسول هستند به شرح می‌باشند:

  • وریدهای قابل مشاهده یا قابل لمس: وریدهای کیسه بیضه ممکن است به حدی بزرگ شوند که به راحتی قابل مشاهده و لمس کردن باشند.
  • درد یا ناراحتی مبهم: احساس درد یا ناراحتی در کیسه بیضه و خصوصا هنگام ایستادن یا انجام فعالیت بدنی ممکن است از علائم واریکوسل باشد.
  • آتروفی بیضه (Testicular atrophy): به کوچک شدن بیضه آسیب دیده اشاره دارد که ممکن است از علائم واریکسول باشد. البته این اتفاق بسیار نادر است و در همه موارد قابل مشاهده نیست.

روش‌های تشخیص واریکوسل

تشخیص واریکوسل بعنوان یکی از مشکلات جنسی مردان اغلب از طریق انجام معاینات فیزیکی توسط پزشک متخصص انجام می‌گردد. برخی از روش‌های تشخیص ابتلا به واریکسول به شرح زیر می‌باشند:

  • استفاده از مانور والسالوا (Valsalva maneuver) که برای تشخیص هرگونه تغییر در اندازه وریدها انجام می‌شود.
  • سونوگرافی: این تست تصویربرداری می تواند سیاهرگ های کیسه بیضه را به خوبی نمایش داده تا پزشک به کمک آن بیماری را تشخیص دهد.
  • ترموگرافی کیسه بیضه (Thermography): از آنجایی که واریکوسل می تواند باعث افزایش جریان خون و در نتیجه افزایش دما در آن قسمت از بدن شود این آزمایش تفاوت دما را در کیسه بیضه اندازه گیری می کند.

بهترین روش درمان واریکوسل

تمام موارد ابتلا به واریکوسل نیاز به درمان ندارند، خصوصا در مواردی که واریکسول ایجاد شده بسیار کوچک و بدون علائم باشد. اما در موارد حاد روش‌های درمان این بیماری به صورت زیر خواهند بود:

  • چکاپ دوره‌ای: اگر واریکوسل علائم حادی را ایجاد نکرده و یا در میزان باروری فرد اثرات منفی نداشته باشد، پزشک ممکن است نظارت منظم و آزمایش‌های دوره‌ای را توصیه کند.
  • استفاده از دارو: استفاده از مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن در کاهش ناراحتی و درد تاثیر دارند.
  • جراحی واریکوسلکتومی (Varicocelectomy): در مواردی که واریکوسل باعث درد بسیار زیاد یا ناباروری شود، ممکن است از جراحی برای برداشتن وریدهای آسیب دیده استفاده شود. این کار را با استفاده از تکنیک های مختلف از جمله لاپاراسکوپی یا میکروجراحی صورت می‌گیرد.

جمع‌بندی نهایی برای مقاله واریکوسل چیست؟ علل، علائم، تشخیص و درمان

واریکوسل یک بیماری شایع است که معمولاً مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد نمی کند. با این حال اگر باعث ایجاد درد زیاد و یا ناباروری شود، روش‌هایی بسیار کارآمدی برای درمان آن وجود دارد.

با توجه به مطالب بیان شده در این مقاله توسط تیم تولید محتوای وی نایت، افرادی که احساس می کنند علائم واریکوسل را دارند بهتر است در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه نمایند.

امیدواریم همواره سالم و تن‌درست باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *